Logo
Loopbaanbegeleiding & Coaching
... voor de verandering!

Sofie Martens (32), Zwolle

Ik weet wat ik te bieden heb, en wat bij mij past!
Als baliemedewerkster werkte ik bij een drukkerij, maar zat daar niet lekker op mijn plek. Na een sociale opleiding had ik wat ge-job-hopt en kwam op een punt dat ik het anders wilde, maar niet wist hoe dat aan te pakken.
Bij BLCC heb ik drie loopbaanbegeleiding gesprekken gehad. Het eerste gesprek was verkennend: waar loop je tegenaan? Ik kreeg huiswerk mee dat bestond uit het invullen van testen op het gebied van beroepen, persoonlijkheid en teamrollen. Daaruit leerde ik wat mijn profiel is, wat ik een werkgever te bieden heb.
In het tweede gesprek hebben we de resultaten besproken. Dat was best wel confronterend, en het maakte heel veel duidelijk. En dat vind ik erg prettig in de aanpak van Jef van Beckhoven. Hij vult niets voor je in, je ontdekt het zelf.
Hij weet precies de vragen te stellen waar iets achter zit. Heel scherpzinnig, en ik heb daar veel aan gehad. De volgende stap was het voeren van netwerkgesprekken. Jef van Beckhoven leerde me dat je ook oriënterende gesprekken kunt voeren met mensen in je omgeving, gewoon om inspiratie op te doen, en niet om een baan hoeft te bedelen. Want zo voelde ik dat vroeger. Mijn ervaring is dat het ook zo werkt. Mensen vinden het heel leuk vinden om over hun werk te vertellen.
Het derde gesprek vond een tijdje later plaats. We spraken de acties door, die ik had ondernomen, en mijn plan hoe er mee verder te gaan. BLCC houdt een vinger aan de pols en blijft op de achtergrond beschikbaar. Volgende maand begin ik als secretariaatsmedewerker bij een nieuwe werkgever en daar wil ik doorgroeien naar een communicatiefunctie.