Logo
Loopbaanbegeleiding & Coaching
... voor de verandering!

Marlies van Dongen (40), Wageningen

Ik heb 't nog nooit zo goed gehad in mijn werk als nu!

Ik werkte 15 jaar werk als activiteitenbegeleidster in de zorg voor verstandelijke gehandicapten en was totaal opgebrand. Zo kon ik niet verder.
Bij Jef van Beckhoven startte ik met een loopbaanbegeleidingtraject. Al snel kwam naar boven dat ik wel in de goede sector zocht, maar niet op een slimme manier. Het traject bij Jef van Beckhoven gaf me het inzicht dat bepaalde voorwaarden in het werk voor mij belangrijk zijn. Tot dan toe was mijn filosofie: doe wat op je pad komt, en pak aan. En daarop was ik dus stukgelopen.
Ik maakte een totale ommekeer in mijn denken over werk. In het traject leerde ik dat ik ook actief kan gaan zoeken naar werk, dat bij mij past en naar wat ik nodig heb. Ik heb de gesprekken met Jef van Beckhoven daarin als heel positief ervaren. Hij hield mij een spiegel voor, en verwoordde waar het om ging.
Ik wilde niet meer terug naar mijn oude werkplek. De combinatie zorg en onderwijs bleek goed bij mij te passen. In het speciaal onderwijs kon ik als invalkracht gaan werken. Een prettige werkomgeving, het inhoudelijke van het werk spreekt me erg aan en de randvoorwaarden kloppen met wat ik nodig heb.
Als ik terugkijk op de 7 tot 8 gesprekken die ik met Jef van Beckhoven heb gehad, merk ik dat ik anders ben gaan denken over werk. Ik heb ook vrede met wat ik in het verleden heb gedaan. Dat was toen een goede keus, en nu ben ik aan iets anders toe. Ik kan die periode achter me laten. Dit inzicht heeft me veel ruimte gegeven. Alle stukjes vielen op hun plek en ik ben heel tevreden met mijn huidige werk.