Logo
Loopbaanbegeleiding & Coaching
... voor de verandering!

Fred

Fred ( 53jaar),  Ede

Netwerken, netwerken  en nog eens netwerken!

Na een  vanzelf lopende carrière van ruim 30 jaar kwam de dag dat mijn laatste werkgever en ik besloten uit elkaar te gaan.  In mijn laatste functie als directeur gaf ik leiding, had ik met veel inzet veel voor elkaar gekregen in een niche markt.

 Het ongewilde vertrek  kostte mij veel energie . Ineens zit ik thuis, en dat was na jaren een zeer drukke baan te hebben gehad een enorme overgang. Hoe moest ik nu verder? De grote vraag was  dan of ik in dezelfde niche  actief wilt blijven, of dat ik  beter elders  iets nieuws kunt zoeken. Vanwege  leeftijd en dip in mijn zelfvertrouwen vroeg ik mezelf ook af of het zal lukken weer werk te vinden dat bij je past.

Ik kreeg de tip eens met BLCC Loopbaanbegeleiding, Jef van Beckhoven,  contact op te nemen. Dat bleek al gauw een goede zet. Als ik terug kijk  op het traject dan zie ik dat Jef me niet alleen heeft geholpen om datgene boven water te krijgen waar ik goed in ben, maar ook– minstens zo belangrijk – om daar zelf ook nog in te blijven geloven.  Jef functioneerde in deze gesprekken als een plezierig klankbord, hield soms de spiegel voor en gaf op andere momenten nieuwe handreikingen, vooral om effectief te netwerken. In een latere fase hebben we de strategie besproken om een baan te vinden.  En dat is gelukt door intensief te netwerken en nog eens te netwerken. Voor de neiuwe  functie bestond nog geen functie omschrijving!

 Inmiddels ben ik met veel plezier weer aan het werk met nieuw elan, in dezelfde branche bij een andere werkgever. Ik ga weer fluitend naar mijn werk!