Logo
Loopbaanbegeleiding & Coaching
... voor de verandering!

Anja Steenbakker (28), Wageningen

Met ADD heldere keuzes kunnen maken in mijn loopbaan!
Als afgestudeerd ingenieur bos- en natuurbeheerder vond ik een ideale startersbaan in het onderwijs. Vol energie en enthousiasme ging ik aan de slag. Maar al snel merkte ik dat het werk erg veel energie koste. Mijn werkplezier ging snel achteruit en het contract werd niet verlengd. Waarom ging het ‘mis’ en waar zou ik dan wel op mijn plek zijn? Ondertussen hield mijn oude passie voor muziek mij ook bezig. Het was tijd voor een keuze: verder werken in de natuursector of kiezen voor een carrière in de muziek.
Op eigen houtje kwam ik er niet uit. Mede vanwege ADD duizelde het van de carrièremogelijkheden. Het lukte mij niet om structureel toe te werken naar een keuze. Via mijn werkgever kon ik een loopbaantraject doen. Ik koos heel bewust voor BLCC Loopbaanbegeleiding, Jef van Beckhoven. Juist de individuele/persoonlijke benadering en zijn inzicht in AD(H)D problematiek is mij erg goed bevallen. Jef bood mij structuur, kritische feedback, heldere samenvattingen en wist zo de rode draad goed vast te houden. Samen maakten we een plan van aanpak met heldere doelstellingen, die allemaal zijn gehaald. De loopbaanvisie is een resultaat waar ik ook in de toekomst steeds op kan teruggrijpen. Dit geeft mij veel rust en motivatie om nieuwe initiatieven te nemen. Binnenkort start ik met een (deeltijd) studie muziek!
Het loopbaantraject heeft mij ook direct werk opgeleverd. Met mijn loopbaanvisie 'onder de arm' benaderde ik actief enkele bedrijven. Na twee interessante meeloopdagen vond ik leuk werk waarin ik mijn kwaliteiten tot hun recht komen.